Soidinpolun EraSoidinpolun Era

FIN MVA Soidinpolun Era

FI11601/11A synt. 4.12.2010

ruskea päistärikko

Jalostusrekisterinumero 537

Eran tiedot Saksanseisojakerhon tietokannassa sekä Kennelliiton jalostustietojärjestelmässä.

Era tuli meille Günter Schwabin ja Pirjo Niemelän kasvattamana Soidinpolun kennelistä. Se oli pentueen pienikokoisin mutta vilkkain pentu. Se sopi reippaan luonteensa puolesta hyvin silloiseen isoon koiralaumaamme. Eran haku on avoimessa maastossa vauhdikasta ja sopivan laajaa. Metsämaastossa Era hakee vauhdikkaasti mutta suppeammin kuin avoimessa. Eran seisonnat on pääasiassa kontaktiseisontoja. Tyhjät seisonnat ovat olleet harvinaisia. Era irtoaa tiedotukseen sekä oma-aloitteisesti että pillillä, se ilmentää tiedotusta usein haukkumalla. Riistatyössä eteneminen on vapautunut ja linnun lähtiessä Era on rauhallinen. Nouto on pehmytsuinen, joskus asettelee tarttuessaan. Eralla metsästetään sekä pelto- että metsäkanalintuja, sorsia ja kyyhkyjä. Sillä on myös kyky pienpetotyöskentelyyn. Era on mukava kotikoira ja tulee hyvin toimeen lapsiemme kanssa. Era on palkittu kanakoirien erikoiskokeessa voittajaluokan ensimmäisellä palkinnolla.

KAER:

"Haku: Erittäin riistaintoisesti, sopivalla vauhdilla, laajasti, sopivasti yhteyttä pitäen hakeva koira. Haku johtaa kahteen riistatyöhön, joihin molempiin koira tiedottaa. Riistatyöt: Hakee pajukkoa, tiedottaa oma-aloitteisesti. Paluu nopea, pitkä jäljitys johtaa lopulta seisontaan ja riistatyöhön. Koira ammuttaessa paikalla. Seisonta pajukossa, tiedotus pillillä. Paluu hyvä, hyvä nosto, lintu pudotetaan. Hyvä nouto."

Soini 31.10.2015, VOI 1 86 pist., tuomari Jouko Kalmari

Näyttely:

"Erittäin hyvä narttu. Erinomainen, kuiva pää, elegantti, ilmeikäs. Tummat silmät, hyvä korvien kanto. Erinomainen kaula, tasainen ylälinja. Hyvä rintakehän syvyys. Erinomainen lapa, etuosa, takajalat. Hyvä liikkuja. Hyvä turkki ja temperamentti."

Kuopio 1.8.2014, KÄY ERI, KÄK1, SA, PN1, SERT, CACIB, ROP, tuomari Assenmacher-Feyel


           

Rönnmorens KawaRönnmorens Kawa

Rönnmorens Kawa

SE24416/2015, FI29513/16A, synt. 21.3.2015

ruskea päistärikko

Jalostusrekisterinumero 604

isä: FI KVA SE KVA Haugtun's HFE Pro

emä: SE KVA Klevportens B V Aco

Kawan tiedot Saksanseisojakerhon tietokannassa sekä Kennelliiton jalostustietojärjestelmässä.

Kawa tuli meille Tukholmasta Rönnmorenin kennelistä alkukesästä 2015. Meille tuli tilaisuus saada Eran astutusyrityksen epäonnistuttua Pron pentu Ruotsista. Kawan äiti oli kiinnostava sekä meriittiensä että sukunsa puolesta. Uros oli hyvä vaihtoehto tässä vaiheessa tulevaisuutta ajatellen. Halusimme saada Eran rinnalle toisen koiran. Emmekä ole katuneet ratkaisua.


Kawa on luonteeltaan rauhallisin pentu ja nuori koira mitä meillä on koskaan ollut. Se on ollut terve ja ulkomuodoltaan ihan hyvännäköinen nuori uros. Riistalla se on ollut vielä aika vähän, mutta on päässyt tutustumaan eri riistalajeihin. Reijon tapa on edetä rauhassa. Kawalla tuntuu olevan halu liikkua. Sillä on kyky käyttää tuulta ja se on herkempi seisomaan kuin esim. Era nuorena. Riistan nouto on sujunut tähän asti hyvin. Kawa nouti alle puolen vuoden ikäisenä hyvin sorsat, fasaanit, lokit ja minkin. Se on tutustunut myös supikoiraan ja kettuun. Kawalle ei ole vielä pudotettu riistaa. (Teksti kirjoitettu kun Kawa oli alle vuoden ikäinen.)

Syksy 2017: Kawa on ollut terve. Sen luonne on hieno. Se on äärimmäisen kiltti ja todella hyvä kotikoira. Oikea persoona! Kawasta on kehkeytynyt erinomainen hakija ja tuulenkäyttäjä. Haku on vauhdikasta, laajaa ja maastoon sopivaa. Kawa nousi voittajaluokkaan Junkkarisyksynään ensimmäisessä avoimen luokan kokeessa. Tänä syksynä Kawa on kilpaillut ensimmäisen kerran voittajaluokan kokeissa. Tuloksena VOI 2, 72p. Tiedotus on alkuvaikeuksien jälkeen alkanut toimimaan hyvin. Riistatöissä Kawalla on edelleen röyhkeät hyvät avancit. Lämpimän linnun noudossa on vielä petrattavaa. Syksyn aikana Kawalla on metsästetty kyyhkyä, fasaania, riekkoa, jänistä, supikoiraa ja sorsalintuja. Ulkomuodoltaan Kawa on erinomainen, kookas uros.

KAER:

"Haku sopivan laajaa, vauhdikasta ja tuloksellista. Tuulenkäyttö erinomaista. Löytää kolmesti linnut eikä virheitä satu. RT1: Seisoo kiinteästi, luvasta alkaa raivoisa piikkausyritys, kun fasaani juoksee edellä. Saa piikattua, lintu ylös, ei ampumatilannetta. RT2: Seisoo tihukossa, parilla nykäisyllä lintu lentoon. Ei ampumatilannetta. RT3: Kiinteä seisonta vasten latoa, nosto luvasta ladon sisällä olevaan kukkoon, joka löytää tien ulos ja pudotetaan saman tien. Nouto: Hyvä ripeä suoritus. Tiedotus: Koira kateissa, tulee pillillä, ilmentää hyvin, vie pillillä jarrutellen. Riistatilanteissa rauhallinen."

Soini 3.11.209 , VOI 1 92p., tuomari Eija Rantanen

Näyttely:

"14 kk. Erinomainen tyyppi ja koko. Hyvä uroksen leima. Hyvät uroksen mittasuhteet. Hyvä kallo-osa. Kuono-osa voisi olla aavistuksen vahvempi. Kaula liittyy hyvin lapoihin. Riittävä eturinta ja runko. Lanteen tulee vielä tiivistyä. Erinomainen luusto, raajat ja käpälät. Hieman kapea takaa, mutta sivulta liikkuu erinomaisella askeleella. Hyvä karva, hyvä luonne."

Alavus 12.6.2016 JUN ERI, JUK1,SA PU1,SERT,VSP, tuomari Rune Fagerström


       Torisaaren Eska

          FI29998/16  synt. 29.4.2016

          ruskea päistärikko

.

.

.

.

.


           

 

 

       Mehtäherran Menotuuli

      “Untu”

          FI46237/18   synt. 12.8.2018